Çene ve yüz gelişiminde görülen bozuklar 8 yaşından itibaren erken ortodontik müdahaleler ile düzelebilmektedir.
Anestezi (uyutularak) ile diş tedavileri hastane ortamında anestezi ekibi eşliğinde yapılmaktadır. Her türlü girişimsel işlem gibi risk barındırır ancak bu risk koltukta yaptığımız bir dolgu tedavisinden farklı değildir.
Süt dişine yapılan beyaz dolgular yetişkinlere yapılan dolgular ile aynı materyalden üretilmektedir. Dolayısıyla uygun yapılan bir dolguda düşme kırılma olasılığı çok düşüktür.
Paslanmaz çelik kaplamalar aşırı harabiyet görülen, kanal tedavisi uygulanmış süt azı dişlerine uyguladığımız prefabrike kaplamalardır. Dişin üzerine şapka gibi yapıştırılır ve altta ki diş gelene dek orada kalır.
Beyazlatma tedavisi uygun kimyasal ajanlar kullanarak yapıldığında diş minesine geri dönüşümsüz bir zarar vermez.
Gülüş tasarımı herkese yapılabilir ancak uygulanma yolları çok çeşitlidir. Kimi kişilerde yalnızca yaprak porselen(lamina) yeterli olurken bazen diş eti estetiği, ortontik tedaviler ve kaplamalar da gerekebilmektedir.
Biberon çürüğü olarak nitelendirilen ön süt dişlerinin 3 yaş öncesi dönemde hızlıca eriyerek kaybedildiği durumlarda bu dişlerin çocuklara özel üretilen zirkonyum kaplamalar ile tedavi edilmesi ve çocuğa kabul edilebilir bir gülüş kazandırılmasıdır.